Ramadan 2021

 

Ramadan in coronatijden

Dit jaar start de ramadan op 12 april. De Ramadan zal plaatsvinden tijdens de periode van de coronamaatregelen. De gezondheidscontext die we op dit moment kennen, vereist heel wat aanpassingen in de levenswijze tijdens deze belangrijke maanden van de moslimkalender.

 

Ben je diabeet en wil je deelnemen aan de Ramadan? Lees dan zeker onderstaande adviezen.

Ons advies is formeel dat de Ramadan best niet wordt meegedaan door diabeten. Dit hoeft ook niet, volgens de Islam. Je kan hierover ook altijd advies vragen aan je Imam.

Wil je toch graag deelnemen? Dan kan dit voor goed geregelde diabeten zonder medicatie of mits aanpassing in het medicatieschema. Neem sowieso volgend voedingsadvies in acht.

Mensen met een slecht geregelde diabetes raden we dit ten zeerste af gezien dit kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals oogproblemen, nierziekten, voetproblemen, risico op hart- en vaatziekten en zenuwbeschadiging.

Wil je toch graag deelnemen en wens je hier ondersteuning bij? Stuur een mailtje naar info@wgcderegent.be voor voedingsadvies of aanpassing van je medicatie en schrijf in het onderwerp “ramadan”. Heb je geen e-mailadres? Dan kan je ons ook steeds bellen op 03/ 217 97 90.

 

Leave a Reply