Hulplijnen in corona-tijden

  • Ben je in deze moeilijke periode angstig of eenzaam? Heb je nood aan een luisterend oor? Dan kan je bellen naar de babbellijn voor Antwerpenaars! Elke weekdag tussen 9-12u en 14-17u via het telefoonnummer 03 376 46 48.
  • Heb je hulp nodig tijdens deze corona-crisis? Bijvoorbeeld bij boodschappen, afhalen van medicatie, uitlaten van de hond,… Stad Antwerpen helpt je graag bij deze zoektocht. Mail naar antwerpenhelpt@antwerpen.be of bel gratis naar 0800 670 10 (9u – 17u).
  • Door de quarantainemaatregelen die sinds de coronacrisis gelden, wordt er een stijging waargenomen van het aantal conflicten binnen een gezin. Via de afbeelding kan je zien hoe je hier het best mee omgaat. In sommige gevallen, gaat dit erg ver en leidt dit tot huiselijk geweld. Je kan hiervoor anoniem contact opnemen met 1712. Dit kan telefonisch op weekdagen van 9-18u of via chat van maandag tot donderdag van 13-20u. Met het codewoord ‘Masker 19’ kunnen slachtoffers eveneens onopvallend hulp vragen bij de apotheek. Dat is de term die slachtoffers moeten laten vallen bij de apotheek om blijk te geven van huiselijk geweld. De apotheker zal antwoorden dat zo’n masker niet in voorraad is, en daarop het adres van de persoon in kwestie noteren. Die contactgegevens worden daarna doorgespeeld aan de politie, zodat die ter plaatse kan gaan kijken, bemiddelen en indien nodig actie kan ondernemen.
  • Bekijk verder het overzicht ‘chathulp’ voor alle organisaties waarbij je terecht kan met vragen.

Leave a Reply